Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Отново катастрофа край Микре - отново жертви
18 Ноември 2017
Само ден след ужасяващата трагедия край село Микре при нова тежка катастрофа загина един човек, а пострадаха 7
Само ден след ужасяващата трагедия край село Микре, на същия път София - Варна се случи нова тежка катастрофа. Този път на десетина километра от Микре в района на село Сопот, съобщава КРОСС. Един човек е загинал на място, а общо седем души са пострадали.

Сигнал за инцидента е получен в 10:20 часа. По първоначална информация два леки автомобила /със софийска и варненска регистрации/ са се сблъскали челно на главен път София - Варна, в района на Сопот, 500 метра след бензиностанция в посока Варна, съобщават от пресцентъра на МВР. От удара на място е починал возещият се на предната седалка пътник в колата със софийска регистрация. Жена, шофирала автомобила е в критично състояние, съобщават от МВР.

Незабавно след сигнала за катастрофата на място са изпратени екипи на полицията и спешна помощ. Движението в района се извършваше в едната лента и бе напълно възстановено около 14 часа. Работата на полицейските екипи на място продължава.

Загиналият е 13-годишно момче. Братчето му - с година по-малко, също е в тежко състояние, а споменатата жена е неговата майка. Семейството е от Севлиево. В дургия автомобил са се возили четирима души, всички са настанени в ловешката болница.

"За майката има опасност за живота. Тя е в критично състояние. Намира се в ОИЛ. Братчето се намира със счупена бедрена кост в ортопедичното отделение. От другите пострадали четирима - едната пациентка е без всякакви наранявания, тя е освободена. Другите трима пострадали са с контузия на гръден кош и са приети в хирургичното отделение - извън опасност за живота", каза пред БНР директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч д-р Силвия Моева, като посочи още, че има вероятност 40-годишната жена, която е в критично състояние, да бъде транспортирана в болница в Плевен.

Малко след 17 часа от Министерството на здравеопазването разпространиха и актуализирана информация за състоянието на пострадалите.

Тя гласи следното:

В МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов" - Ловеч са хоспитализирани шестима души:

Жена на 40 г. е с опасност за живота. Пациентката е с черепно-мозъчна и лицева травма, като състоянието ѝ не позволява да бъде транспортирана.

12-годишно дете със счупен таз и контузни рани е стабилизирано и остава под наблюдение.

Двама възрастни са хоспитализирани с гръдни травми, счупвания и охлузвания.

На други двама пациенти е оказана амбулаторна помощ и след като е констатирано добро общо състояние, са насочени за домашно лечение.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.