Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Йоан Матев остава в ареста
14 Ноември 2017
Ако бъде признат за виновен Матев би могъл да получи наказание "лишаване от свобода" от 5 до 12 години
Софийският апелативен съд върна в ареста Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов. Инцидентът стана в Борисовата градина в София. Решението е окончателно.

Йоан Матев е предаден на съд за това,че на 2 юни 2015 г. в 11.43 ч. в София, в парк "Борисова градина" е умъртвил непълнолетния Георги Игнатов като му нанесъл един удар с нож. В резултата на това били засегнати жизненоважни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.

Деянието е квалифицирано като извършено "по особено мъчителен начин", тъй като след получаване на нараняването пострадалият е могъл емоционално да осъзнае случващото се с него.

В деня на престъплението обвиняемият Матев забелязал Георги случайно на пейка в Борисовата градина. Въпреки че двете момчета не се познавали преди това у Матев се оформил умисъл да нападне пострадалия. Нанесъл му един удар с нож, който обичайно носел в себе си.

В хода на разследването оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. След това избягал от местопроизшествието и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

Ако бъде признат за виновен Матев би могъл да получи наказание "лишаване от свобода" от 5 до 12 години. Размерът на наказанието е съобразен с обстоятелството, че деецът е бил непълнолетен към момента на извършване на деянието.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.