Факти, Анализи, Коментари
   17 Октомври 2018
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Елена Йончева: Лъжа е, че БНТ ми е плащала стотици хиляди левове хонорари
15 Октомври 2017
Адвокатите на Борисов били представили документи, от които се виждало, че БНТ ми е изплатила за периода 2005 г. – 2009 г. стотици хиляди левове
Лъжа е, че БНТ ми е плащала стотици хиляди левове хонорари. Адвокатите на Борисов били представили документи, от които се виждало, че БНТ ми е изплатила за периода 2005 г. – 2009 г. някакви стотици хиляди левове. Това заяви пред Дарик радио народният представител от ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева, съобщиха от пресцентъра на БСП. Тя обясни, че е поискала да види тези документи. „Каква беше моята изненада, когато видях  че всички тези документи са дадени от БНТ по моя молба още март месец. От тях се вижда, че БНТ не ми е плащала  такива пари - нито бюджет, нито хонорари, нито разходи за филмите, които съм излъчвала, след като съм напуснала БНТ“, поясни тя. 

„Един политик трябва да носи своята отговорност. Съдя Борисов за клевета, за това, че той изрече неистини по време на предизборната кампания и то след като в едно телевизионно студио разкрих част от политиката, която води ПП ГЕРБ“, каза тя и цитира думите му:  „Това лице, ако още веднъж каже, че ГЕРБ краде, ще кажа как платихме милиони за нея...Ако много продължава да говори, много добре си спомням как платихме едни големи пари, едни милиони“. Тя подчерта, че тези негови думи са били тиражирани в националните медии от представители и  ПР-и на ГЕРБ. „Това не е спор между две физически лица. Г-н Борисов, в качеството си на бивш премиер тогава, в качеството си на лидер на голяма партия, си позволява за един журналист и кандидат за депутат да изговаря чудовищни клевети, които ме злепоставят като журналист в цялата ми дългогодишна практика“, обясни тя. По думите й е важно да реагира всеки, който счита че срещу него са отправени лъжи, клевети и обиди. „Не може човек от позицията на властта, която има да се чувства безнаказан. Не може в предизборна кампания срещу опонента да се изговаря каквото ти падне. Това засяга всеки един от нас и ще засяга и бъдещите народни избраници, независимо от коя партия са“, категорична бе депутатът.

Елена Йончева подчерта, че адвокатът на Борисов, Марковски, казва: „В случая не е налице противоправно деяние, тъй като изразеното твърдение е част от политическа предизборна кампания, като по никакъв начин не може да се приеме, че в конкретната ситуация г-н Борисов прави опити да злепостави ищцата или неговото деяние е свързано с дискредитиране на последната“. „Всичко изразено, всички клевети са част от предизборна кампания. Ако те считат, че да се клевети по време на предизборна кампания и не само е норма, не е наказуемо, какво става с нашата държава“, попита тя.

Йончева заяви, че адвокат Марковски се опитва да докаже и че Борисов не е имал предвид нея. Тя цитира обясненията му: „Не може да бъде доказано, че моят доверител говори за ищцата. Поради това не е налице предпоставка да се търси отговорност от Бойко Борисов и ПП ГЕРБ. Обстоятелството че някой се познава като образ в думите и се чувства засегнат, категорично не може да говори за настъпила вреда". "Това за мен е изненада. Тази позицията беше публично повторена стотици пъти и аз бях длъжна да отговарям. Ако не се отнасят за мен, г-н Борисов да каже за кой тогава“, призова тя.

По думите й изходът от делото ще покаже и колко са обективни правораздавателните ни органи и до колко се основават на документи и факти.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

водач на МПС
16 Oct, 2017 | 09:06

Твоето е нищо. Аз онази вечер се примолих за получаване на достъп до Информационните Портали, даващи резултати като, например, печелившите комбинации в българския спортен тотализатор. Ле ле, ле ле, някои хора в резултат на което направо пощуряха от завист и от мъка!!! Проста сметка показва, че при 100 тиража годишно, по 2 милиона на тираж средно, чистата печалба надхвърля 200 милиона годишно! Е, то бива злоба, то бива завист, ама толкова не бива !

Иван
15 Oct, 2017 | 19:04

Айде, айде. Света вода ненапита


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително