Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
И с Люксембург не се получи
11 Октомври 2017
Националният отбор на България завърши по доста неубедителен начин квалификациите на Мондиал 2018, след като направи равенство 1:1 при гостуването си на Люксембург
Националният отбор на България завърши по доста неубедителен начин квалификациите на Мондиал 2018, след като направи равенство 1:1 при гостуването си на Люксембург. Двубоят бе без значение за „лъвовете“, които изгубиха и теоретични шансове за класиране на първенството в Русия след загубата си от Франция в събота, но представянето на възпитаниците на Петър Хубчев срещу един от непретенциозните отбори в Европа бе разочароващо. Срещата в херцогството започна много лошо за родните национали, след като още в 3-та минута Оливие Тил изведе домакините напред. Българските играчи играха много слабо до почивката и имаха шанс да се оттеглят само с един гол пасив след края на първото полувреме.

През втората част „лъвовете“ се мобилизираха и в последните 30 минути натиснаха своя съперник, което даде резултат в 68-та минута, когато Ивайло Чочев се разписа с глава след центриране на Спас Делев. До края на двубоя България имаше още няколко възможности за гол, но не успя да ги реализира и в крайна сметка за първи път в историята си не успя да победи Люксембург, след 13 поредни победи срещу този съперник.

По този начин националният ни отбор приключи квалификациите за Мондиал 2018 на 4-то място в своята група А с актив от 13 точки. В другите мачове от групата Франция победи Беларус с 2:1, а Холандия надви Швеция с 2:0. „Петлите“ завършват на първо място в групата и се класира директно за Световното първенство, докато Швеция ще играе бараж. Холандия пропуска участие на второ поредно голямо първенство. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.