Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ГДБОП: Похитителите на Адриан Златков ще бъдат разкрити
10 Октомври 2017
Това обеща главен комисар Ивайло Спиридонов, шеф на ГДБОП
Похитителите на Адриан Златков ще бъдат разкрити. Това обеща в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" шефът на Генералната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) главен комисар Ивайло Спиридонов.

Той посочи, че срокове за разкриване на такива престъпления обаче е трудно да се дадат. Спиридонов призна, че за разследващите е щяло да бъде по-добре, ако бащата на Адриан Златков им беше съдействал в пълен обем.

„В началото имахме неговата подкрепа и съдействие, но впоследствие реши да действа по друг начин", каза директорът на ГДБОП.

Версията за отвличането на Адриан заради неплатено ДДС е известна още от самото начало, обсъждана е в хода на разследването, но съществуват и други линии, по които би могло да бъде извършено това отвличане, отбеляза Спиридонов.

„Не бих коментирал факти от досъдебното производство. Сформиран е най-добрият екип от най-добрите специалисти във всички оперативни структури в министерството, колегите работят доста усилено", главният комисар.

„Операциите на ГДБОП в последните 2 години са средно по 4-5 на седмица", каза още Ивайло Спиридонов.

По думите му в момента организираната престъпност не е централизирана структура, както са били преди ВИС и СИК, а има малки групи по областните градове и села, които са се профилирали в една или престъпна дейност.

„Нямат шапка отгоре, а действат самосиндикално", посочи той.

След възстановяването на ГДБОП в МВР съставът е намален с 30%, обясни Спиридонов. По думите му обаче служителите са достатъчно мотивирани, за да си вършат работата. За последните две години най-много престъпни групи са неутрализирани по линия на наркотици, следват такива по митнически режим, парична, данъчна и осигурителна система; трансгранична организирана престъпност и контратероризъм.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.