Факти, Анализи, Коментари
   21 Септември 2018
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

Проф. Константинов: Румен Радев и Бойко Борисов трябва да се разберат по мъжки
4 Октомври 2017
А не да пускат втория отбор да се рита по кокалчетата, допълни професора
„Има двама силни мъже в държавата - Румен Радев и Бойко Борисов. Те трябва да се разберат по мъжки, а не да пускат втория отбор да се рита по кокалчетата", заяви проф. Михаил Константинов в студиото на „Тази сутрин" по БТВ.

По думите му страната ни има други далеч по-важни проблеми за решаване.

Според него конфликтите между БСП и ГЕРБ все пак се случват с разрешението на лидерите. „Там играта е многопластова, накрая лидерът ще скочи и ще има публични шамари", смята Константинов.

На въпрос дали страната ни наистина е лидер на Балканите, професорът заяви, че поради различни причини започваме да ставаме, което е голяма отговорност за България.

Референдумът в Каталуния

„Международното право е повече от абсурдно в момента", смята Константинов по повод проведения в Каталуния референдум за независимост.

По думите му то се крепи на два основни принципа - единият е за ненарушимост и святост на границите, а вторият - принципът за право на самоопределяне на народите.

„Ако Мадрид бяха оставили референдума да се проведе нормално, най-вероятно щяха да спечелят привържениците за оставането. Това обаче означаваше да се признае това като средство за легитимно обсъждане на този въпрос. Тогава земята на баските щеше да изхвърчи", смята Константинов.

Според Константинов следващата страна, която ще последва Каталуния е Шотландия.

„Шотландия ще излезе от Великобритания и тя има основание, защото след Брекзит условията са други. Шотландия е следващата - те ще се отделят и отиват директно в Европа", допълни той.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  И З Б Р А Н О
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително