Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Каракачанов: Ще използваме армията при охраната на границата с Турция
17 Август 2017
Границата между двете държави ще бъде разделена на пет зони, като всяка от тях ще се охранява от въоръжени военнослужещи
България ще използва в бъдеще армията при охраната на границата с Турция, обяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в интервю за влиятелния германски ежедневник "Ди Велт", озаглавено от самото издание „Трябва да защитим границите на Европейския съюз, ако е необходимо и с оръжие".

„Границата между двете държави ще бъде разделена на пет зони, като всяка от тях ще се охранява от въоръжени военнослужещи. Сред тях ще има и специални части", заявява Каракачанов, цитиран от БНР.

По думите му, общият брой на военните по границата с Турция ще наброява около 600 души.

Българският вицепремиер критикува в интервюто неспособността на ЕС да затвори пътя на мигрантите през Средиземно море.

„Не можем да допускаме повече масовото нелегално преминаване на границите на Европа", казва Каракачанов, като допълва, че „ЕС и НАТО трябва да изпратят свои военни мисии в Италия и Гърция, за да охраняват външната граница на Евросъюза при необходимост и с военна сила".

Според Каракачанов по-голямата част от хората, които достигат бреговете на Европа през Средиземно море, са икономически мигранти.

„Те не търсят закрила за живота си, а просто искат да живеят в богатия Запад", коментира министърът.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.