Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Двойно убийство маскирано с пожар
17 Август 2017
Пожарът вилня призори в петък и се смяташе, че е изгорила в съня им 70-годишният Илия Спиридонов и 61-годишната му съпруга Елена
Криминалисти от ОДМВР Габрово разследват двойно убийство, замаскирано с пожар в село Богданчовци. Стихията вилня призори в петък и се смяташе, че е изгорила в съня им 70-годишният Илия Спиридонов и 61-годишната му съпруга Елена, съобщава КРОСС. Аутопсията обаче показала, че смъртта им е настъпила в следствие на прострелване.

"Установени са огнестрелни рани в сърдечната област. Засега не можем да кажем какво е оръжието, заради последиците от пожара", каза говорителят на Окръжната прокуратура в Габрово Людмила Рачева, цитирана от "24 часа".

Предполага се, че неизвестният килър е подпалил къщата умишлено, за да прикрие престъплението. Все още обаче не са готови резултатите от пожаротехническата експертиза и не се знае откъде е тръгнал огънят.

"Работи се активно, разследването е срещу неизвестен извършител, на този етап не можем да говорим за мотив", допълни Рачева.

Сигналът на телефон 112 бил попаден от съсед, забелязал пламъците, в 03.50 ч. на 11 август. Той тревожно обяснил, че в горящата къща има хора. На място незабавно били изпратени екипи на районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и РУ Габрово.

Два противопожарни автомобила и шестима огнеборци се борили с огнения ад, който обаче е унищожил до основи двуетажната къща. След потушаване на пламъците, в една от стаите са намерени труповете на мъж и жена, за които се смята, че са стопаните на дома.

Илия и Елена обитавали сами имота в планинското селце на около 4 км югоизточно от Габрово. Двамата им синове живеели в града, но често навестявали родителите си. Жената била пред пенсиониране и работела в завод в Габрово, мъжът й бил пенсионер и постоянно си бил в Богданчовци, казаха местните.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.