Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
100 души се борят с потушаването на пожара край Тополовград
17 Август 2017
Другият пожар при село Сакарци е ограничен още от снощи
Близо 100 души се борят с потушаването на пожара край селата Присадец и Маточина, намиращи се в близоост до границата с Турция в общ. Тополовград. Това съобщи пред „Фокус" комисар Тошко Бързилов, началник на Националния оперативен център на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" (ПБЗН).

„Пожарът, който се развива край Свиленград е на около 1200 декара. В момента има 7 противопожарни автомобила, доброволно формирование от Тополовград - 20 души, 10 души от Свиленград, модулно формирование на армията от 30 военни и 7 пожарни автомобила с 30 пожарникари. В момента се работи по целия фронт на пожара. На настоящия етап няма опасност за населените места и хората", обясни комисар Бързилов.

По думите му другият пожар при село Сакарци е ограничен още от снощи, само се охранява и няма развитие. „Засегнатите площи са около 800 дка. Има 2 автомобила, които са там на дежурство и го охраняват", обясни още той.

Тази сутрин в 5 часа военнослужещи от формирование 52 740 в Хасково се включиха в гасенето на големия пожар край селата Присадец и Маточина. 35-те униформени с техника се включиха в подкрепа на екипите от пожарникари, горски служители и доброволци, които от вчера се опитват да овладеят пламъците в труднодостъпния район. Пожарът обхвана над 1000 декара площ в пограничния район. Изпепелени са сухи треви, храсти и лесонепригодни площи.

Другият пожар при село Сакарци беше локализиран снощи. Бяха оставени дежурни екипи, за да контролират района. Там пламъците унищожиха над 800 декара площи. За днес в почти цялата Хасковска област е обявена екстремална опасност за пожари. Температурите остават високи, сухо е, духа и силен вятър, което е предпоставка за възникване и бързо разрастване на пожари.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.