Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Откриха уран във водата на село Брягово, община Първомай
12 Август 2017
Поради наличието на уран водата от водопроводната мрежа в населеното място е забранена за използване за питейни цели и за приготвяне на храна
Констатирано е наднормено наличие на уран във водата в село Брягово, община Първомай, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Поради наличието на уран водата от водопроводната мрежа в населеното място е забранена за използване за питейни цели и за приготвяне на храна. Водата може да се използва за хигиенни цели.

За предприемането на тези задължителни мерки е уведомен кметът на село Брягово, посочиха от Регионалната здравна инспекция. Резултатите от взетите проби са потвърдени от Националния център по радиобиология и радиационна защита.

Все още водата в другите три села - Пъдарско, Драгойново и Караджалово, в която също бе открито наднормено съдържание на уран, не може да се използва за пиене и готвене.

Жителите на всички четири засегнати села се снабдяват с вода с помощта на водоноски. Извършва се зачестен контрол и се проследява дали стойностите на уран се понижават или се задържат константни. За завишени нива на уран във водата на двете пловдивски села - Пъдарско и Драгойново бе съобщено в края на месец май, а за село Караджалово - в края на месец юни.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.