Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Порои и градушки в страната
27 Юли 2017
Част от село Царев брод остана без ток, а градушката с размер на яйце счупи прозорци на автомобили и домове
Миналата нощ поройни дъждове заляха Централна България. Част от село Царев брод остана без ток, а градушката с размер на яйце счупи прозорци на автомобили и домове, съобщава КРОСС.

След бурята в Шумен шахтите по улиците се задръстиха, а в някои квартали има сигнали за дървета, паднали върху автомобили.

"Пораженията след градушката, която бе по-голяма от яйце, са основно върху селскостопанската продукция и в рамките на селото. Направих обход и извън селото. Унищожени са насажденията от слънчоглед, царевици, лозя и овощни градини. В момента съм в парка на центъра и виждам има убити гургулици, гълъби. Всичко, което е било по дърветата. Имам оплаквания за счупени стъкла на автомобили и постройки. Пробити са покриви", обясни по БНТ кмет на Царев брод Стефан Живков.

"Вече имаме ток, през нощта са отстранили авариите. Нямам обаждания за по-големи аварии. За сега нямам обаждания за липса на ток. Тези,които снощи се оплакаха, имат захранване. В момента времето е слънчево, тихо и спокойно е, не вали, ясно е, но щетите са основно свързани със стопанската продукция", допълни той.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.