Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нападнаха мъж и бременната му приятелка заради бавно шофиране
20 Юли 2017
Повдигна обвинение срещу 57-годишния Цветан Петров от София за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда
Бавно каране, а не засичане на пътя се оказа причината за агресията на двамата мъже, които нападнаха друг мъж и бременната му приятелка на магистрала "Тракия".

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинение срещу 57-годишния Цветан Петров от София за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда, съобщава "24 часа". В сряда около 9 часа столичанинът и брат му Петър Петров нападнаха на магистрала "Тракия" 31-годишен шофьор на "Опел" и бременната му приятелка, на 20 г.

Братята пътували с "Фолксваген", а пострадалите - с "Опел" с бургаска регистрация. Двете коли се движели в посока София.

В района на Карловския надлез Цветан Петров се подразнил, че водачът на "Опела" се движел по-бавно и му пречел на движението, поради което решил да се саморазправи с него. Петров го изпреварил, засякъл му пътя и го принудил да спре. След това слязъл от "Фолксвагена" заедно с брат си, а от другия автомобил излязъл водачът. Без да бъдат предизвикани от него, братята му нанесли крошета по главата и тялото. Шофьорът на "Опела се опитал да се защити и ударил в лицето Петър Петров, което обяснява и травмата в челюстта, за която не бе известно как е получена веднага след инцидента. Той е настанен в болница и му предстои оперативно лечение, заради което не е привлечен като обвиняем към настоящия момент.

По делото са извършени активни процесуално-следствени действия. Изготвена е съдебно-медицинска експертиза, според която не са установени видими следи от травматични увреждания по лицето и тялото на 20-годишната бременна жена. Тя е заявила в показанията си, че й е бил нанесен удар с юмрук в областта на корема, което не е потвърдено от установените по делото очевидци. Продължават следствените действия за изясняване дали е било упражнено насилие спрямо жената. Установено е, че пострадалият шофьор на "Опела" е с лека телесна повреда - разкъсно-контузна рана на главата.

Цветан Петров е задържан за 72 часа. До момента той е осъждан за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди, като му е било наложено условно наказание „лишаване от свобода" с изпитателен срок, в който е извършено и побоят вчера.

По досъдебното производство се извършват активните процесуално-следствени действия по установяване на фактическата обстановка, поради което районна прокуратура призовава гражданите, които имат информация по случая да се свържат с разследващите органи.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.