Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Марешки: Предлагаха ми министерства, ако се откажа от бизнеса с горива
27 Юни 2017
Той обаче не иска да каже откъде са дошли предложенията, тъй като се страхува за бизнеса си и дори за живота си
Скандални предложения е получил Веселин Марешки или поне така той твърди. А именно неговата партия „Воля" до получи министерски кресла в настоящото правителство, ако закрие своята верига бензиностанции, съобщи КРОСС. Той обаче не иска да каже откъде са дошли предложенията, тъй като се страхува за бизнеса си и дори за живота си, ако проговори.

Както е известно в края на миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне на имунитета на Веселин Марешки и на други двама депутати от „Воля" - Кръстина Таскова и Пламен Христов, заради разследване срещу тях за изнудване на собственици на аптеки в страната от 2012 г.

„Обвиненията на прокуратурата срещу мен са фалшиви, а целта е да ме смачкат", категоричен беше зам.-председателят на парламента в предаването „Лице в лице" по БТВ.

По думите му управляващите действат на принципа на моркова и тоягата и именно така държат хората от Патриотичния фронт. 

„Аз също имах офертата да вляза в управлението като нашите квоти се използват подобно на квотите на т.нар. патриоти. Т.е. от тяхната квота да влязат хора, които нямат нищо общо с националнизма. Както Нено Димов, който не е лош човек, но е десен. Както и Караниколов е човек на Пеевски. Аз също имах тази оферта", обяви Марешки, при което последва въпрос от кого е била офертата, от Бойко Борисов ли?

„От този, който прави правителствата. Ще ви кажа защо няма да кажа имена. Това е морковът. След моркова обаче следваше и тоягата. Офертата беше, че до края на май аз трябва да приключа с бизнеса с горива, иначе ще ми се случва това, което ми се случва в момента. Беше ми казано абсолютно в прав текст. И преди няколко дни в парламента бях попитан „Какво става със сделката, приключваш ли с горивата?".

И няма да ви кажа кой ме пита, защото не искам да ми се случи това, което се случи в един хотел близо до Правец, чиято собственост се свързва с човек от петролния бизнес и човекът по живо по здраво, и където един човек си отиде от този свят", обяви лидерът на „Воля" и допълни.

Марешки обяви и че всекидневно получава заплахи.

 "България днес се владее от мутрите. Сега сме като Румъния по времето на Чаушеску. Затова се страхувам да не свърша като Мишо Бирата и ген. Танов".

Относно обвиненията срещу него и имунитета му той обяви:

„Утре си давам имунитета", обяви Марешки.

Когато за първи път Цацаров му поиска имунитета, той отказваше да се откаже сам, но после разбра, че в пленарна зала ще одобрят свалянето му, и го даде.

По думите му записите от негови разговори, които чете говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова, са сглобени и манипулирани. Нека прокуратурата изкара всички мои записи, които има, призова лидерът на „Воля".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.