Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Осъдиха кмет за купуване на гласове
27 Юни 2017
Съдът призна за виновен Деян Ванчев и му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 2 години
Кметът на хасковското село Узунджово Деян Ванчев беше осъден за купуване на гласове. Това стана по обвинителен акт на Софийска градска прокуратура, като съдът призна за виновен Деян Ванчев и му наложи наказание лишаване от свобода за срок от 2 години, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от 4 години, съобщиха от пресслужбата на обвинението.

Ванчев е осъден за това, че в периода от края на м. септември 2015 г. до 13.10.2015 г. при условията на продължавано престъпление, като кандидат за кмет на с. Узунджово е предложил на едно лице сумата от 30 лева и е дал на други 5 лица сумата от по 40 лева, за да упражнят избирателното си право в полза на коалицията, от която е издигнат.

Установено е също, че в края на месец септември 2015 г. Деян Ванчев е предоставил имотна облага на две лица, с цел последните да я предадат на други четири лица, притежаващи активно избирателно право, с цел да гласуват в негова полза и в полза на издигналата го коалиция.

Припомняме, че на 21.10.2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров внесе до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Деян Ванчев да бъде привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление против политическите права на гражданите, тъй като Деян Ванчев беше регистриран с решение на ОИК Хасково от 19.09.2015 г. като кандидат за кмет на с. Узунджово, издигнат от коалиция. След разрешение на ЦИК, Деян Ванчев беше привлечен като обвиняем от СГП и предаден на съд.

Ванчев беше кмет на Узунджово, избран от коалиция „За Хасково".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.