Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
БСП поиска оставката на Валери Симеонов
19 Май 2017
Причината - скандалите с нацистки поздрави и коментара на Симеонов, че „кой знае какви снимки има с него от посещението му лагера „Бухенвал"
БСП отново поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Заяви го на висок глас от парламентарната трибуна лично лидерът на партията Корнелия Нинова. Причината - скандалите с нацистки поздрави и коментара на Симеонов, че „кой знае какви снимки има с него от посещението му лагера „Бухенвал".

„Зам.-министър в правителството с хитлеристки поздрав и вицепремиер с майтапчийски снимки от "Бухенвал", докъде докарахте европейска България? Заради властта и парите ли сте готови да пренебрегнете изконни европейски и български ценности? Искаме оставката на Валери Симеонов". Това каза в декларация от ПГ на „БСП за България" Корнелия Нинова.

„Понеже си позволявате да обвързвате случая с казаното от Крум Зарков няма да пренебрегна този въпрос. Ние сме различни от вас и отликата е в следното - когато Крум Зарков произнесе тази реплика, БСП я определи като грешка. ГЕРБ определя днешната ситуация като майтап", заяви Корнелия Нинова, цитирана от „Фокус".

„Казах на Крум Зарков веднага и светкавично трябва да се извиниш и той го направи. Бойко Борисов каза на всеки се е случвало в командировка да си прави такива майтапи", обясни тя.

„Извинение от едната страна, а от другата - човешко било да си правиш снимки с хитлеристки знаци", посочи Корнелия Нинова.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.