Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Депутатите отказаха да замразят заплатите си
27 Април 2017
От БСП предложиха месечно възнаграждение на народните представители да не се преизчислява, а да се определя въз основа на заплатата им, получена в 43-ия Парламент за месец декември 2016 г.
Народното събрание отхвърли предложението на БСП в проектоправилника за организацията и дейността на парламента за замразяване на депутатските заплати. „За“ предложението гласуваха 74 народни представители, „против“- 31, “въздържали се“ - 81, с което то бе отхвърлено. От парламентарната група на „БСП за България“ предложиха в правилника по време на мандата на 44-ото Народно събрание основното месечно възнаграждение на народните представители да не се преизчислява, а да се определя въз основа на заплатата им, получена в 43-ия Парламент за месец декември 2016 г. 

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Жельо Бойчев заяви от трибуната на Народното събрание, че замразяването на депутатските заплати е добър знак и пример за съпричастност към огромната част от българските граждани. „След като ангажиментът, който се вижда в коалиционното споразумение и управленската програма на бъдещото правителство, е за евентуално увеличение на доходите към края на мандата, няма как според нас да запазим досега действащата практика за тримесечно актуализиране на възнагражденията на народните представители“, каза Жельо Бойчев. Секретарят на групата Филип Попов призова депутатите да бъдат солидарни и да си замразят заплатите в рамките на 44-тото Народно събрание. 

Народният представител от ГЕРБ Владислав Горанов заяви, че колегите му от Левицата използват странна техника за институционализиране на предложението си. По думите му това спокойно е можело да бъде решено във финансовите правила в проекта за Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. „По-интересното обаче е смисълът на едно такова решение“, коментира Горанов. Според него дебатът за възнаграждение на висшите държавни длъжности не е решен от времето на ВНС, откогато датират правилата за това. Горанов призова да се измисли нов механизъм, по който народните представители да получават възнаграждения. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.