Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Камион с 30 тона цинков прах се обърна на АМ "Тракия"
26 Април 2017
При инцидента превозваният цинков прах се е разсипал по пътното платно, както и в сухата част на коритото на река Тополница
Камион с 30 тона цинков прах се обърна магистрала "Тракия". Шофьорът на тира обясни пред НОВА ТВ, че е спукал гума, вследствие на което е загубил управление над превозното средство.

Тирът се е блъснал в разделителната мантинела на магистралата и се обърнал. Шофьорът се отървал само с уплаха. При инцидента превозваният цинков прах се е разсипал по пътното платно, както и в сухата част на коритото на река Тополница. На място са пристигнали служители на екоинспекцията в Пазарджик и Пловдив, които взеха проби от водата. Засега няма наличие на тежкия метал в нея.

По разпореждане на екоинспекцията в Пазарджик към момента е намален притокът на вода в реката от язовир „Тополница". Очаква се тирът да бъде изтеглен. Движението в посока София е спряно. В района има образувани километрични опашки. Колите се отбиват по обходен маршрут - Пътен възел Големеново-Пазарджик-Септември-Пътен възел Церово.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.