Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Новите депутати заляха служебния кабинет с въпроси
21 Април 2017
Министър на регионалното развитие Спас Попниколов буквално е подложен на кръстосан разпит
4 питания и 26 въпроси на новите депутати заляха служебните министри само през първите дни работа на 44-то Народно събрание. Служебният министър на регионалното развитие Спас Попниколов буквално е подложен на кръстосан разпит от предшественика си Лиляна Павлова и от цялата парламентарна група на ГЕРБ. Попниколов ще трябва да отговаря поне на 20 въпроса, които засягат цялата работа на МРРБ. 

Служебният вицепремиерът и здравен министър Илко Семерджиев ще трябва да отговаря на едно питане и един въпрос, посветени на увеличаването на доходите на социално слабите и напускащите страната български медици. Служебният министър по социалната политика Гълъб Донев също трябва да отговаря на два въпроса – за заповеди на управителя на НОИ и за тревожните демографски тенденции у нас. Служебният вътрешен министър Пламен Узунов ще отговаря на въпрос за нарушенията по време на предсрочните парламентарни избори. Служебният министър на земеделието Христо Бозуков ще отговаря на въпрос за различното качество на продуктите, които чужди компании продават на нашия и на чуждия пазар. Служебният министър на образованието Николай Денков ще трябва да обяснява – какво се случва с проблемите около Оперативна програма “Наука и образование за интелигентно развитие”. 

Служебният вицепремиер по европейското председателство Деница Златева ще отговаря на питане на председателя на БСП Корнелия Нинова за готовността на България за поемане на Председателството на Съвета на ЕС. По тази тема в четвъртък беше проведено и специално изслушване на Златева в Народното събрание. Отговорите на въпросите служебните министри ще дадат най-рано на 28 април. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.