Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Прокуратурата прави пълна проверка на качеството на водата в България
20 Април 2017
След самосезиране по информация в медиите, от ВАП настояват главният държавен здравен инспектор да провери как се спазват нормативните изисквания, обезпечаващи безопасността на водата
Главният държавен здравен инспектор да провери качеството на питейната вода разпоредиха от Върховна административна прокуратура.

След самосезиране по информация в медиите, от ВАП настояват главният държавен здравен инспектор да провери как се спазват нормативните изисквания, обезпечаващи безопасността на водата, предназначена за питейно-битови цели, съобщиха от ВАП. Срокът на проверката е 22 май 2017 година.

Водата за питейно-битови нужди е основна жизнена потребност. Водата заема място при стоките и услугите, без които е немислимо съществуването на отделния индивид.

Това естество на водата налага особено внимателно и грижливо да се съблюдават правилата, осигуряващи изискуемите свойства на водата. Нарушението на тези правила могат да засегнат правата и на отделните граждани, и на цялото общество, се казва в мотивите на разпореждането.

След инспекцията, главният държавен здравен инспектор трябва да уведоми прокуратурата за предприетите мерки при осъществяване на държавния здравен контрол и спрямо органите на РЗИ в страната.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.