Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Оставка на политическия съвет на РБ
29 Март 2017
Националният координационен съвет прие оставката
Реформаторският блок оценява представянето си на парламентарните избори като слабо. Затова Националният координационен съвет прие оставката на политическия съвет на блока. Това заяви Петър Москов след заседанието на Националния координационен съвет на РБ, предаде репортер на БГНЕС. „РБ е бил заедно след успешни избори, остава заедно и след загуба. Но видяхме оценката на избирателите. Раздробената десницата не може да представлява десните избирателите, и трите формата не спечелиха. Започваме нов разговор за единодействие на българската десница. Очевидно всеки носи вина за това, че 300 000 избиратели остават непредставени в НС”, смята Москов. „За нас винаги каузата е билка на обединение. Разговорът за обединение трябва да започне веднага. Ако е нужно съществуващите формати на десницата да се преформатират и да се образува нов формат, трябва да сме готови и на това. Само формулата на заедността дава реални резултати”, вярва Петър Москов. 

Според него всеки един от коалиционните партньори на Блока дал много настроение и сила. „Тук въпросът е за обединението. И трите формата, в които десницата се явиха, се провалиха в мисията си да представляват десните избиратели в НС. Тази оценка е толкова ясна и видима, че няма нужда от друго обяснение. Това са политическите формации, с които трябва да водим разговори. Всеки един от нас трябва да осъзнае, че пътят не е този, по който вървяхме на тези избори. Вероятно ще бъде съставено парламентарно мнозинство и управление, десницата трябва в един глас да представи своят дневен ред за това какво това управление трябва да постигне, независимо, че не сме част от него”, заяви Москов. Очакваме политическите партии, на които избирателите делегираха доверие да намерят формула, чрез която да има стабилност в държавата, апелира Москов. 

От своя страна Найден Зеленогорски изтъкна, че утре ще стане ясно дали ще има правителство и в тази връзка РБ трябвало да имат оценка на приоритетите на това правителство. „Да си мислим, че още утре може да направим нова формация, очевидно е невъзможно. Трябва да вървим стъпка по стъпка към нова единодействие”, допълни той. Димитър Делчев, пък призова ГЕРБ и останалите участници, които ще се опитат да формират правителство, да го правят на ясна основа и да не правят коалиция БСП-ГЕРБ. /БГНЕС


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.