Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Двама работници починаха в Биовет-Пещера при трудова злополука
20 Март 2017
В съоръжението влязъл един работник, но му прилошало. На помощ му се притекъл негов колега, но и той загубил съзнание. Минути по-късно мъжете починали
Двама работници, на 30 и на 40 години, са починали този следобед в завод "Биовет" -  Пещера по време на ремонт на изливен резервоар, съобщава БНР. 

В съоръжението влязъл един работник, но му прилошало. На помощ му се притекъл негов колега, но и той загубил съзнание. Минути по-късно мъжете починали. Според говорителя на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов, причината най-вероятно е проникнал отровен газ от инсталацията в производственото помещение:
 
Има получен сигнал около 14 часа в дежурната част на районното управление на Пещера и на пожарната в Пещера за това, че при извършване на дейности по почистване на съоръжения на територията на завода двама служители на завода са влезли вътре и са починали в резултат на задушаване. 

Мястото е отцепено, няма за момента опасност за живота и здравето на хората, работещи в завода и за живеещите в Пещера. По първоначални данни касае се за категоричен случай на трудова злополука, за нещастие с фатален край за двама млади хора.
 
Екипи на полицията, следствието, противопожарната служба и експерти по охрана на труда извършват оглед.  
   
Още няма яснота как и откъде отровен газ е проникнал в производственото помещение, обясни  Мирослав Стоянов. Според  директора на инспекцията по охрана на труда Васил Мезов е важно да се разбере какво е съхранявал резервоарът преди да се изпразни. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.