Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Център за анализи и маркетинг: Пет партии с шанс за новия парламент
20 Март 2017
ГЕРБ, "БСП за България", ДПС, "Обединени патриоти" и "Воля“
Пет партии са с шанс за 44-тия парламент. Това показва изследване на електоралните нагласи на Центъра за анализи и маркетинг.

ГЕРБ, "БСП за България", ДПС, "Обединени патриоти" и "Воля“ на Марешки имат шанс за следващия парламент, показва проучването, реализирано със собствени средства на Центъра за анализи и маркетинг. ГЕРБ биха вкарали до 90 депутати, БСП – до 88, ДПС – до 31, Обединените патриоти – до 29, а "Воля“  - до 19, сочи проучването. Юлий Павлов обясни:

Много трудно може да се състави правителство с двукомпонентна подкрепа, особено при ясните заявления, че ГЕРБ и ДПС никога няма да правят нищо заедно. Дори ГЕРБ само с подкрепата на патриотите няма да могат да съберат 121 гласа и ще бъде необходима трикомпонентна коалиция. Ако БСП прави – също няма да е възможна, така че това ще затрудни доста формирането на правителство. Преговорите ще бъдат затруднени от това, че има две политически сили, които са с претенции на балансьор. Това вече не е само ДПС, това са и "Обединените патриоти", но и за двете политически сили участието в управлението е нежелателно, тоест те могат да участват само в една парламентарна коалиция за подкрепа.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.