Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Вътрешният министър: В готовност сме да реагираме при заплаха от Турция!
19 Март 2017
Статистиката, която имаме, е в положителна насока: все по-малко са нелегалните мигранти, които са в страната
Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов е изготвил предложение до правителството инспекторатът на Министерския съвет да извърши проверка на съоръженията по българо-турската граница и усвоените по тях суми. Това съобщи Узунов в интервю за предаването „Неделя 150“ на БНР. 

През 2016 година са били регистрирани 160 случая на преодоляване на възпрепятстващото съоръжение, докато за 2017 те са само 17, тоест миграционният натиск към съоръжението е намалял, заяви Пламен Узунов. Съвместната инспекция на вътрешния и военния министър на българо-турската граница, която включваше и облитането й по цялото протежение, е показала, че сроковете по доизграждането на охранителните съоръжения ще бъдат спазени и атмосферните условия предполагат всичко да бъде приключено в срок. След 31 май цялата българо-турска граница трябва да бъде обезпечена, увери министър Узунов: 

Статистиката, която имаме, е в положителна насока: все по-малко са нелегалните мигранти, които са в страната. 

Министрите на вътрешните работи и на отбраната Пламен Узунов и Стефан Янев инспектират българо-турската граница
Има разработени кризисни планове и ако заплахите всеки ден да бъдат пускани бежанци от Турция към Европа се реализират имаме готовност да реагираме адекватно и да не допуснем хуманитарна криза, подчерта още той. Това включва овладяването на ситуацията с жива сила до часове. Налице е добро взаимодействие както със служителите на „Фронтекс“, така и с военните, командировани на българската граница, допълни Пламен Узунов. 

Правозащитните институции работят в пълен синхрон, отбеляза Узунов, визирайки възможността гражданите да гласуват спокойно на предсрочните избори. Засега няма данни за притеснения относно засилен предизборен трафик през българо-турската граница, съобщи още министърът. 

МВР проверява множество сигнали за купуване на гласове, като за предстоящата седмица се очаква увеличаване на броя им. В областните центрове има изградени междуведомствени звена, които извършват превантивна работа преди вота, стана ясно още от думите на Узунов. 

Създадено е звено, което да противодейства по-ефективно на телефонните измами, каза още Пламен Узунов, цитирайки данни за изминалата година:

За 2016 година на телефон 112 са били получени 14 500 сигнала за престъпления, свързани с телефонните измами. Цифрата, която МВР е регистрирало, е 725. Виждате колко е голяма разликата , това е обезпокоително. 

Относно снощното обгазяване на салона на Националната опера, което доведе до евакиурането на публиката, вътрешният  министър посочи, че засега не е установен точен източник на замърсяването на въздуха: За съжаление не успяхме да установим и евентуалния източник на сълзливия газ, който хората са усетили. Една от работните версии включва злонамерени действия за обгазяване на средата със спрей.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.