Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Първо обвинение за инцидента в тунел "Ечемишка"
27 Февруари 2017
Бившият шеф на дирекция "Поддръжка и пътна инфраструктура" в АПИ Георги Златев е обвинен за падналата метална конструкция
Бившият шеф на дирекция "Поддръжка и пътна инфраструктура" в АПИ Георги Златев е обвинен за падналата метална конструкция в тунел "Ечемишка", където при инцидента на 5 февруари тази година загина жена. В момента Георги Златев е на разпит и дава обяснения във връзка с повдигнатото му обвинение за немарливо изпълнение на задължения, свързани с ремонта и поддръжката на тунела. Златев е с мярка за неотклонение "подписка".

Прокуратурата е установила, че е имало три доклада – два от 2015 година и един от юни 2016 година, с които Златев е уведомен за положението в тунел "Ечемишка" и той е следвало да предвиди ремонтни дейности и да представи план за ремонт, което не се е случило. 

За корозирала стоманена носеща конструкция, която носи осветителни тела и необходимостта от почистване от ръждата, обработването ѝ с антикорозионно покритие и последващо боядисване до пълния ѝ монтаж поради изтекъл период на експлоатация. Като длъжностно лице е бил длъжен по трудова характеристика да предвиди ремонтни работи, да представи заявки за извършването им към автомагистрала "Хемус", каза окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Тепърва прокуратурата ще установява дали това е било едноличен ангажимент на Георги Златев, или е трябвало да го съгласува и да получи разрешение от някого по веригата. 

От държавното обвинение обявиха, че това е само първият обвиняем по случая, че няма да се поколебаят да повдигнат обвинения, ако се наложи и на лица с имунитет.

Що се отнася до проверката, инициирана от прокуратурата след излъчен репортаж от "Господари на ефира", за начина, по който се е разплащало с фирмите, които правиха спешния ремонт след този инцидент, прокуратурата каза, че при посещението си във фирмите, които са били ангажирани с този ремонт, не са били намерени документи за плащания и фактури. Тепърва ще се изяснява и ще се преценява дали наистина ремонтът е бил по-скъп, отколкото е нормално.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.