Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Още един зам.-кмет на Пловдив обвинен за зоологическата градина
27 Февруари 2017
Софийската градска прокуратурата привлече като обвиняем и Димитър Колев - кмет на район „Западен“
Трети обвиняем за проекта за новата зоологическа градина в Пловдив. След като повдигна обвинение на кмета Иван Тотев и заместника му Димитър Кацарски, специализираното звено „Антикорупция“ към Софийската градска прокуратурата привлече като обвиняем и Димитър Колев - кмет на район „Западен“ при Община Пловдив. 

Обвинението е, че е съучастник на извършителя на престъпление по служба Тотев и неговия помагач Кацарски. Според прокуратурата, Колев умишлено е сключил договор за упражняване на консултантска дейност и строителен надзор, въпреки, че район „Западен“ нито е страна, нито е собственик, нито е участник в строително - монтажни дейности и модернизация на  Зоокъта.

Държавното обвинение твърди, че сключвайки договора, без да има правно основание за това, Димитър Колев е дал възможност на Тотев на 29 юли 2015 г. да започне строеж, от което, както стана в началото на разследването, община Пловдив е била ощетена с 1 000 000 лева - средства, от които се е облагодетелствала частната фирма "Запрянови 03".

Процесуално-следствените действия продължават, съобщават от държавното обвинение, без за уточняват ще има ли  още обвиняеми.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Гошо
27 Feb, 2017 | 20:34

Само мафиоти и крадци в управлението на тая държава


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.