Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
КНСБ и ГЕРБ бистрят икономическата политика
20 Февруари 2017
КНСБ започва срещи с основните участници в предизборната кампания
КНСБ започва срещи с основните участници в предизборната кампания. Първите разговори са насрочени за тази сутрин с представители на ГЕРБ в централата на синдиката в столицата. Темите ще са развитието на икономиката, увеличението на доходите и данъчната политика на страната. 

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви в интервю за "Хоризонт", че годишен ръст на Брутния вътрешен продукт от 4-5 процента е постижим чрез насърчаване на индустрията. От синдиката се обявяват за оздравяване на енергетиката, възстановяване на прогресивното подоходно облагане и повишение на доходите, съответстващо на производителността. Димитров коментира:
Говорим за заплата около 1000 лв. средно, но всъщност 70% от наемните работници получават доход, който е далеч под средната работна заплата. Заплати от порядъка на 1500 лв. след 4 години средна заплата, аз мисля, че не би трябвало да изглежда в нашите очи нереалистично. Напротив – би трябвало да я поискаме, за да я достигнем. Очакваме в тия 4 години да стигнем 50% от съотношенията минимална средна заплата в края на периода. 

Освен с ГЕРБ, от синдиката планират срещи и с БСП, ДПС и Обединените патриоти.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.