Факти, Анализи, Коментари
   22 Април 2018
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Q U I Z

КЕВР: "Булгаргаз" иска прекалено висока цена на газа
16 Февруари 2017
Моят апел към "Булгаргаз" е да потърсят и вътрешни резерви чрез намаляване на своите разходи и структуриране по начин, че процента да бъде по-малък, коментира шефа на КЕВР
Председателят на КЕВР Иван Иванов смята за необосновано високо искането на "Булгаргаз" за поскъпване на природния газ от 1-ви април с повече от 32%. Иванов посочи: 

Това, което те са направили като предварителна прогноза, наистина силно ме притеснява и тревожи. Моят апел към "Булгаргаз" е да потърсят и вътрешни резерви чрез намаляване на своите разходи и структуриране по начин, че в официалното си предложение този процент да бъде по-малък. Нека не забравят, че от цената на природния газ зависят други изключително важни комунални услуги, каквито са топлинната и цената на топлинната енергия, на високоефективната електрическа енергия и накрая - електроенергията за битови нужди. Но заедно с това природният газ се явява и енергоносител, който се използва в немалка чост от производствата на различни стоки.


От Комисията за енергийно и водно регулиране съобщиха още, че обмислят уеднаквяване на общите условия в договорите на топлофикациите с потребителите след авариите в София и Габрово. Потърпевшите клиенти трябва да търсят обезщетения от дружествата, обясни председателят на комисията Иван Иванов. Той добави, че няма да има и корекции в сметките за ток в последните три месеца, след като Върховният административен съд отхвърли наредбата за ценообразуването на електроенергията:

Цените са определени правилно. Правният вакуум касае друг вид отношение при търговията с електрическа енергия и именно, за да се запълни този правен вакуум, максимално бързо Комисията прие нова наредба. Гражданите могат да бъдат напълно спокойни, че всичко това, което е определено още на първи юли миналата година като цени на електрическата енергия, са валидни към момента. Няма никакви проблеми.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  П Р Е Д С Т А В Я М Е  В И
  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
Copyright © 2002-2018г. Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително