Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Снегът затрупа Южна и Източна България
18 Януари 2017
Очаква се нова снежна покривка между 10 и 20 см
В 23 области в страната е обявен жълт код за сняг и поледици за днес. Изключение правят София и югозападните райони. Снеговалежът, в съчетание с вятъра, води до навявания. Очаква се нова снежна покривка между 10 и 20 см, съобщава БНР.

Ограничава се движението на камиони над 12 тона по републиканските пътища в областите Разград и Русе поради силен снеговалеж. Пътят Разград – Шумен е затворен за движение на всички видове моторни превозни средства заради снегонавявания. От Областното пътно управление съобщават, че няма сигнали за закъсали автомобили през нощта. 38 машини обработват пътищата в района. Сняг вали само на територията на община Кубрат.

Днес и утре заради труднопроходимите пътища и ниските температури учениците в Силистренската община Главиница няма да ходят на училище. Заради силния вятър, в района има затворени пътища. Ограничено е движението от Силистра към Тутракан за тежкотоварни автомобили над 12 т. Затворен за движение за всички моторни превозни средства е пътят Исперих – Стефан Караджа – Тутракан. От вчера в област Силистра е обявена и грипна епидемия.

Няма бедстващи хора и селища без ток и вода във Варненска област, съобщиха от областната администрация. Пътят Кривня-Равна-Неново в община Провадия остава затворен. Затворени са и Кичево-Орешак, Варна-Добрич е отворен. Пътят Ветрино-Калиманци е затворен заради нулева видимост и бурен вятър. Във Варна градският транспорт се движи със затруднение,има заледени участъци. Пристанище Варна е затворено, полетът за София от летище Варна в 8.45 е отменен заради силния вятър, който достига 15 метра в секунда.

Обстановката по пътищата в Хасковска област се усложнява заради снеговалеж. Забранено е движението на камиони над 12 т. по пътищата: Хасково - Стара Загора, Хасково - Кърджали през Мост и Гълъбово-Симеоновград-Харманли. Удължена, до 19 януари, е ваканцията на три училища в община Ивайловград заради заледените и труднопроходими пътища в района.

Кметът на Рудозем издаде заповед превозните средства в общината да се движат задължително с вериги поради продължаващите интензивни снеговалежи.

Усложнена е обстановката в родопската част на област Пазарджик. Цялата налична техника на снегопочистващите фирми е на терен.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.