Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Избраха логото на българското председателство на Съвета на ЕС
17 Януари 2017
То ще е съчетание от три символа - буквите "БГ" на кирилица и латиница, с вплетени шевици и цветовете на националния ни флаг
Логото на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година ще е съчетание от три символа - буквите "БГ" на кирилица и латиница, с вплетени шевици и цветовете на националния ни флаг, съобщава БНР. В конкурса са участвали 175 проекта. 

Логото на Тодор Ангелиев отговаря на основните изисквания: да е авторски проект, оригинален, с ясен и лаконичен образ в съчетание с текста. Шрифтът на буквите "БГ" е български: 

Кирилицата - като културния принос в световната култура. Шевицата, самобитната - като принос в изкуството, което е нашето, специфично, самобитно, и българският флаг - като символ на държавност и мястото ни в Европа. Мислех да е разпознаваемо, българско, каза авторът.

С логото ще се брандират всички знаци, информационни и рекламни материали, символични подаръци на председателството ни. 

Статистиката показва, че най-често при проектите за лого авторите са залагали на кирилицата - 21 пъти, розата се среща в 20 предложения, трикольорът - в 9, планините - също в 9. 

Вицепремиерът в оставка Меглена Кунева каза: Обрано, скромно и много симпатично. Има много подтекст - да покажем българската естетика. И шрифтът е част от тази естетика, част от културната ни традиция. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.