Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ценко Чоков и синът му остават в ареста
17 Януари 2017
Специализираният апелативен съд отмени определението на първоинстанционния наказателен съд, с което мерките на двамата бяха променени на "домашен арест"
Кметът на Галиче Ценко Чоков и синът му Мартин остават в ареста. Специализираният апелативен съд отмени определението на първоинстанционния наказателен съд, с което мерките на двамата бяха променени на "домашен  арест".
 
Двата съдебни състава се разминаха основно в анализа дали има опасност извън ареста Чоков и синът му да извършат други престъпления. 

Според Специализирания апелативен съд - да, заради характера на престъпленията, които Ценко Чоков, синът му и тяхната група са извършвали в продължение на години, заради тяхната бруталност до степен, че животът на хората в Галиче, според съдебния състав, се е движил по правилата на семейство Чокови, а не по законовите правила. 

Специализираният апелативен съд прецени още, че макар да има сериозни здравословни проблеми, Ценко Чоков може да бъде лекуван и в болницата на ареста, а когато това е необходимо, да бъде преместен и в други болници, така че няма причина заради това да се променя мярката им за неотклонение. 

Малко преди началото на съдебното заседание стана ясно, че прокуратурата е приключила разследването срещу организираната престъпна група на кмета на Галиче и обвинителния акт вече е внесен в съда.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.