Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Стреляха с пушка по автобус в София
17 Януари 2017
По автобуса е стреляно от лявата страна. Счупени са три от прозорците на превозното средство
Няма пострадали при стрелбата с въздушно оръжие по автобус от линията 76 в столицата. Извършителите се издирват. Инцидентът е станал снощи около 22.00 часа, това съобщиха за "Хоризонт" от СДВР. Директорът на Столичната полиция старши комисар Младен Маринов определя деянието като хулиганско. 

При всички положения е опасно, най-малкото от настъпване на пътно-транспортно произшествие вследствие на резки движения на водача на автобуса или някакво притеснение от негова страна, от страна на останалите участници в движението. Изстреляна такава сачма от близко разстояние срещу човек и попадайки в зона, която е смъртоносна, също така би нанесло сериозни щети. 

По автобуса е стреляно от лявата страна. Счупени са три от прозорците на превозното средство. Експертизата е показала, че е стреляно с въздушно оръжие. 

Сред версиите, по които се работи, е и тази, че стрелбата да е дошла от водач на кола, засечена от автобуса на пътя. 
Работи се и по такава версия. Водачът на автобуса не е възприел такива обстоятелства, но той може въобще да не е разбрал, че другият участник в движението е възприел неговите действия като възпрепятстващи го, така че не изключваме и тази версия. 

Автобусът е последен модел със специални стъкла, които при удар стават на ситни парчета и не водят до порезни рани. Това заяви за предаването "Преди всички" Слав Монов, изпълнителен директор на Столичния автотранспорт: Последна дума на техниката и когато има такъв вандализъм, софиянци не могат да се възползват от услугите на този нов климатизиран автобус, защото ние го заменяме с някой от по-старите, когато го вкараме в сервиза. Апелираме към софиянци да пазят имуществото на града. Според Монов вероятна версия за инцидента е нов вид забавление за притежателите на въздушни пушки.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.