Факти, Анализи, Коментари
   16 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
АБВ сменя лидерите си
15 Януари 2017
Още преди празниците лидерът на АБВ Георги Първанов, както и заместниците му Румен Петков и Ивайло Калфин обявиха, че ще се оттеглят от постовете си
В зала 1 на НДК ще се проведе редовна сесия на Конгреса на АБВ. На форума ще бъде обсъдена подготовката на партията във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори. Ще бъдат приети промени в ръководните органи на АБВ и ще бъде избран нов председател на партията. 

Още преди празниците лидерът на АБВ Георги Първанов, както и заместниците му Румен Петков и Ивайло Калфин обявиха, че ще се оттеглят от постовете си, за да дадат път на млади кадри. Сред номинираните за председател на АБВ са заместник-председателят на парламентарната група на партията Мариана Тодорова, Румен Петков, бившият съветник по финансовите и икономическите въпроси на президента Първанов Константин Проданов, както и областни лидери на организацията. Според запознати с най-големи шансове да оглави АБВ е именно Проданов.

Това каза за предаването "Неделя 150“ по "Хоризонт“ говорителят на АБВ Трендафил Величков, който е сред кандидатите за председател на партията. Той определи всички кандидати за поста като "стойностни колеги“:

За партия от българската левица наистина е революционно това нещо, което се случва - безспорен национален и световен лидер, президент с два мандата да подаде щафетата на по-млади хора.

Величков изтъкна, че същия ход са направили и други популярни лица в партията,  която, като цяло, подкрепя новия курс:

Това говори по-скоро за зряло политическо лидерство, защото трябва да си истински, голям политически лидер, за да си позволиш тази екстра -  да можеш да предадеш на по-младите.

Величков изрази очакване подмладеното ръководство да намери път  към диалога. Амбициите им са за промяна на начина, по който се реализират политиките. На Конгреса ще бъде обсъдена алтернативна програма за управлението на държавата, направена на базата на експертен анализ, допълни той.

Областите структури, Изпълнителния съвет и Националният съвет определят депутатските листи, обясни Величков, според когото не трябва да се прави разграничение между млади и стари в тези органи.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.