Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сгащиха 25 митничари с над 700 000 лева
13 Януари 2017
Задържаните служители на Митница "Варна-Запад" са били следени от септември
Продължава акцията срещу корупционни схеми в митницата във Варна. От Прокуратурата стана ясно, че за корупционни престъпления засега са задържани 25 лица. Те са митнически инспектори и стажант-митничари. В офисите и в домовете им са били намерени близо 711 000 лева. Смята се, че това са парите, събрани от подкупи. Във Варна е пристигнал и съдия от Специализирания наказателен съд, пред когото ще дават показания. 

Задържаните служители на Митница "Варна-Запад" са били следени от септември, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова: Към този момент са извършени над 70 претърсвания и изземвания на територията на Варна в служебни помещения и в домовете на лицата. До този момент служителите на ГДБОП, които провеждат следствените действия под ръководството на двама прокурори от Спецпрокуратурата, са открили 711 000 лева, за които считаме, че представляват именно средствата, получавани от групата при извършване на тяхната престъпна дейност.

Очаква се утре сутринта от прокуратурата и от ГДБОП да дадат подробна информация за това колко души ще бъдат обвинени, за колко от тях ще се иска оставане в ареста и изобщо как ще продължат процесуално-следствените действия.

Операцията е започнала след получена информация за даване на подкупи. В момента текат разпити на задържаните и свидетелите по случая. 

От свои източници "Хоризонт" научи, че става дума за нарушение при обмитяването на контейнери на пункта. Предстоят още претърсвания на адреси в морския град. Ще се изяснява дали има още съпричастни към корупционните действия. Освен митничари се разпитват и хора, които са служили като връзка при получаване на подкупите. Засега няма яснота за щетите, нанесени на държавния бюджет от разбитата корупционна схема.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.