Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Удължават още ученическата ваканция
11 Януари 2017
В Пловдивска, Бургаска и в Силистренска област учениците трябва да се завърнат в класните стаи чак в понеделник 16 януари
От утре се възстановява  учебният процес в София-град и областите  Видин, Габрово и Плевен. 

Подходите към училищата в Габрово са почистени и сградите се отопляват, за да се постигнат нормални условия за учене, предаде кореспондентът на БНР. Там, където температурите са ниски, директорите ще преценяват необходимостта от намаляване на часовете. В областта няма населени места без ток. Почистването на уличната мрежа в градовете продължава, почистват се пътищата към селата и вътре в населените места. Възможно е заради обстановката да се забавят училищните автобуси, които превозват деца от селата към града.

Неучебен ще е денят във  всички общини в областите Бургас, Стара Загора, Ямбол, Добрич, Разград, Русе и Търговище. В останалите области няма да се учи само в отделни училища.

В Пловдивска, Бургаска и в Силистренска област учениците трябва да се завърнат в класните стаи чак в понеделник 16 януари.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов също обяви за неучебни дните 12 и 13 януари. 

В седем общини в Кюстендилска област ваканцията е удължена. 

Заради тежките зимни условия кметове в Разградска област искат ваканцията да продължи до края на седмицата. По-късно през деня ще стане ясно в кои шуменски общини няма да се учи утре. 

40 директори на училища в област Благоевград  са уведомили Районното управление на образованието, че ще се възползват от препоръката  за намалени учебни часове, с оглед извънредната зимна обстановка. Голяма част от училищата, в които учебните занятия не бяха прекъсвани заради снега или грипа, са намалили продължителността на часовете  до 25 или 30 минути, като  е коригирано и началото на учебните занятия - от 8.30 или от 9 часа.  Това право на училищните директори  е разписано  в Наредба 10 на МОН, в която  се допуска промяна на графика в извънредни и непредвидени обстоятелства. Много ръководители на учебни заведения, в които предстои утре или вдругиден  да бъде възобновен учебният процес, не са уведомили Регионалното управление на образованието дали ще намалят часовете,  а това създава проблеми с промяната и на транспортния график на училищните автобуси, каза  директорът на инспектората Ивайло Златанов. Според  него, по-добрият вариант е  часовете да са намалени, но училищата да са отворени, тъй като  има опасност образователният процес да излезе от нормален ритъм. 

За учениците от София ваканцията няма да се удължава повече, увери кметът Йорданка Фандъкова. Директорите могат да променят режима на занятията по своя преценка.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.