Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
ГЕРБ внася законопроект за мажоритарния вот
9 Януари 2017
При постигане на съгласие е възможно законопроектът да бъде приет до 27 януари
В четвъртък парламентарната група на ГЕРБ ще внесе в парламента свой законопроект за мажоритарния вот. Той ще е във вида, в който въпросът получи подкрепа на референдума. 

При постигане на съгласие е възможно законопроектът да бъде приет до 27 януари, ако се работи при съкратени процедури, обясни председателят на правната комисия Данаил Кирилов, а ако новоизбраният президент Румен Радев прецени, може да удължи работата на депутатите до приемането на текстовете, добави Кирилов: 

Не иде реч за удължаване с месеци. Иде реч за такова удължаване, което да позволи при най-напрегната, най-стегната организация да се обсъди този законопроект.


Текстовете са различни от предложените от омбудсмана Мая Манолова за разпределението на гласовете от чужбина.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков каза, че тече тримесечният срок, в който парламентът трябва да се произнесе по резултата от допитването:
Не може 13 000 гласа да са основание парламентът просто да затвори врати, да чакаме следващите парламентарни избори. Ние апелираме към президента, оттам нататък това е негова воля. Аз смятам, че ако всичките парламентарни групи стигнат до консенсус, тогава аз съм сигурен, че и президентът ще се съобрази - каза депутатът от ГЕРБ Александър Ненков.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.