Факти, Анализи, Коментари
   18 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Жива верига от родители около парламента
7 Декември 2016
Десетки родители на деца с увреждания протестираха
Десетки родители на деца с увреждания протестираха с жива верига около Народното събрание. Те настояват за създаването на Закон за личната помощ, гарантиращ достоен живот на децата и възрастните с увреждания. Край парламента се събраха родители от София, Перник, Габрово, Търговище и Варна. Искаме реформи, не искаме разпиляване на парите на обществото по начин, по който на вас ви хрумва – некомпетентен и циничен начин, с тези думи протестиращите се обърнаха задочно към депутатите. 

Вера Иванова има дете с увреждане. Според нея Конвенцията за правата на хората с увреждания в България не се спазва. Родителите искат лична помощ за всеки човек с увреждане според потребностите му, а не според степента на увреждане, настояват още най-после да заработи електронен регистър за тези пациенти, както и да не се кандидатства всяка година за личен асистент и поради липса на средства да се получават одобрения само за два-три месеца. Иванова обобщи:

Толкова пъти вече протестираме – няма никаква промяна. Децата и хората с увреждания са обречени на геноцид.

При протестиращите родители излезе единствено Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт, член и на социалната и здравната комисия в парламента. Трима представители на протестиращите родители влязоха в Народното събрание по покана на Байрактаров и за пореден път изложиха исканията си – цялостна реформа в социалната сфера, касаеща хората с увреждания.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.