Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Предявиха обвинение на шефът на БОП - Стара Загора
28 Октомври 2016
Ивайло Димов е обвинен в престъпление срещу правосъдието и престъпление по служба
Началникът на регионалното звено за борба с организираната престъпност в Стара Загора Ивайло Димов е обвинен в престъпление срещу правосъдието и престъпление по служба. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя обясни, че проверката на ДАНС е започнала на 1 август, но Димов е бил оставен на поста, за да не разбере, че срещу него се води разследване. Показания срещу него са дали свидетели. Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова:

Димов е разследван за това, че е ходатайствал пред прокурори от града за "специално отношение" към задържан местен дилър на хероин. 

В какво се изразявало специалното отношение, Арнаудова обясни:

Или в забавяне на разследването, или с него наблюдаващият прокурор да сключи споразумение за по-ниско наказание. Окръжният прокурор и заместникът на окръжния прокурор въпреки отличното взаимодействие между прокуратурата и сектор БОП-Стара Загора, осъзнавайки, че това е абсолютно нередно искане от страна на шефа на БОП-а, са отклонили неговите искания, като са обяснили, че не могат да въздействат върху наблюдаващия прокурор по какъвто и да е начин при решаване на конкретното дело. Доказали сме, че е имало още една среща, не само с окръжния прокурор на Стара Загора, но и с председателя на окръжен съд в Стара Загора. От двамата също е искал делото да бъде решено със споразумение и реално налагане на по ниско наказание, каза Арнаудова и обясни, че не са прилагани специални разузнавателни средства.  

Пред кореспондента на БНР в Стара Загора Венелина Попова полицейски източници твърдят, че сигналът срещу Ивайло Димов до главния прокурор и до ДАНС е подаден от окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов, който обаче отрече твърденията с думите: 

Нищо не мога да коментирам, понеже има дело, има си следствена тайна, но това не е вярно. 

Ивайло Димов е с най-леката мярка за неотклонение – подписка. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.