Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
РБ поиска проверка на финансирането на кампанията на БСП
28 Октомври 2016
Целта е да бъде спряна подмяна на вота и фалшифициране на изборите
БСП и част от неправителствени организации подписаха споразумение за честни избори. Целта е да бъде спряна подмяна на вота и фалшифициране на изборите. Михаил Мирчев от Гражданската инициатива за свободни и демократични избори каза:

Най-важният елемент е протоколът, така че помогнете да проследим протокола, който излиза от избирателната секция. Често пъти се появява трети вариант на един и същи протокол. Това е единственото нещо, което може да влезе в съда като доказателство, за да се иска евентуално касиране на избори. Наблюдатели, застъпници, медии, ако сме един фронт, можем да предотвратим пет, десет процента фалшификации. Надявам се на вашата активност.

Споразумението е било предложено за подписване на всички партии в парламента, без ГЕРБ. От АБВ казаха, че няма да подпишат споразумението, защото не е било прието предложението да има дебати между кандидатите. От Реформаторския блок също отказаха с аргумент, свързан с кампанията на социалистите. 

Според реформаторите БСП нямат моралното право да предлагат чисти и честни избори. Те поискаха проверка на финансирането на кампанията на техния кандидат за президент заради съмнения за финансиране от т.нар. "черна каса".


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.