Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Трима души арестувани за злоупотреби с евросредства в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури
25 Октомври 2016
В офисите на Агенцията в София и Бургас са извършени обиски тази нощ
Трима души са задържани по разследване за злоупотреби с евросредства  в Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури. 
Сред тях е и изпълнителният директор на институцията, съобщи по Нова телевизия говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова. 

В офисите на Агенцията в София и Бургас са извършени обиски тази нощ, като са иззети множество документи. Освен в тези два града, разследването продължава и в Ямбол. 

Агенцията по рибарство управлява Програмата по рибарство, чийто бюджет за периода до 2020 г. е 113 милиона евро, от които 88 милиона идват от фондовете на ЕС. 

Средствата трябва да бъдат използвани за осъвременяване на риболовната инфраструктура, насърчаване на иновациите, събиране на морски отпадъци, развитие на нови форми на приходи за риболовците. Предишният програмен период имаше сериозни проблеми с изоставане с усвояването на парите. 
За новия период програмата беше одобрена от Еврокомисията едва в края на миналата година. Директорът на агенцията по рибарство Янчо Янев беше назначен на този пост през 2014 г. след поредица от скандали в агенцията, свързани с недоброто й функциониране, като сигнали за това бяха получени включително и от ЕК. Любопитен детайл е, че преди пет месеца в Министерството на земеделието беше назначен и нов заместник-министър, който специално да отговаря за Програмата за рибарство. На този етап обаче от министерството се въздържат от коментар по случващото се.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.