Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
В Гоцеделчевско създадоха приют за ... магарета
29 Септември 2016
Първите 17 четириноги пенсионери и инвалиди вече се радват на грижите и хубавата обстановка
Край село Баничан, Гоцеделчевско, беше открит първият в България приют за магарета. Инициативата е на представителството на швейцарската организация "Ветеринари в действие“. 

Първите 17 четириноги пенсионери и инвалиди вече се радват на грижите и хубавата обстановка в „Долината на магаретата“, която е с внушителната площ от 250 декара. Приютът може да осигури дом за около 60 магарета, а при нужда капацитетът му бързо може да бъде удвоен. 

Повече от две години лекари от организацията се грижат за четириногите в района, заяви д-р Константин Антов от „Ветеринари в действие“: И в един момент, когато вече не ги искат или не могат, или по каквато и да е причина не им трябват тези животни, да имат тази прекрасна алтернатива, вместо да ги дадат за месо в кланиците, да ни ги дадат на нас в приюта, където да си изживеят старините.

Повечето от местните хора  доскоро не вярвали, че това е магарешки приют, а смятали, че се изгражда хотелски комплекс:Те са прекрасни сгради, в чисто възрожденски стил са, с тикли, каменни покриви. Направихме го хубаво. Самите майстори до последно отказваха да повярват, че там ще живеят магарета. 
Деветчленен е екипът на магарешкия приют, който се грижи за болните и стари четириноги, които си имат и главен лекар. Следващата идея на организацията "Ветеринари в действие" е да използват мястото и за терапия на деца с различни увреждания.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.