Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Дарителска кампания за възстановяване на паметника на Каймак-Чалан
25 Септември 2016
Националният исторически музей отдавна реставрира разрушени от вандали, подобни на въпросният Неделковски, военни гробища и паметници в Македония
Да бъде възстановен българският военен паметник на Каймак-Чалан в Македония, е решил директорският съвет на Националния исторически музей. Това съобщи за "Хоризонт" директорът на музея професор Божидар Димитров: 

Националният исторически музей отдавна реставрира разрушени от вандали, подобни на въпросният Неделковски, военни гробища и паметници в Македония.  Досега само там е реставрирал над 10, а в Сърбия и България - още 20. НИМ реши да възстанови три паметника, които отдавна сме набелязали. Паметникът при Каймак-Чалан го прибавяме към други два паметника. Единият е в село Хума, Гевгелийско, и другият е нашата голяма болка - паметникът на полковник Каварналиев на единия хълм между Валандово и Дойран

Реставрацията на паметника ще бъде направена с пари от дарителска кампания. Приди няколко дни паметникът беше поруган от македонски журналист. По-рано днес македонското Външно министерство зяави, че няма да се извини на България за случилото се.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.