Факти, Анализи, Коментари
   20 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Фестивал на киселото мляко в Момчиловци
23 Септември 2016
Всичко започва през 2008 година, когато в селото идват група китайци и ядат квасено мляко
Фестивалът на киселото мляко в Момчиловци се превръща в традиционен за родопското село Момчиловци със своето второ издание. С разпънати шатри на производители селото посреща гостите си, сред които и ръководството на китайската компания, произвеждаща кисело мляко с марка „Момчиловци“. От началото на годината през селото са преминали стотици китайски туристи, разказа пред "Хоризонт" кметът на селото Сийка Суркова. В Момчиловци има две ферми, а производството на мляко се увеличава, уточни тя.

Всичко започва през 2008 година, когато в селото идват група китайци и ядат квасено мляко, спомня си Сийка Суркова:

Тогава за тях Момчиловци стана селото на дълголетието и на бавния ритъм на живот. Точно тази магия наложи марката „Момчиловци“ в Китай.

Освен киселото мляко Момчиловци ще предложи на гостите на фестивала и други биопродукти и произведения на художествените занаяти. Предстои откриването на демонстрационен център в местния музей, където ще бъдат показани местни традиционни практики.

Външна стена на къща ще бъде изрисувана с графити от китайски художник.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.