Факти, Анализи, Коментари
   28 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Плевнелиев пред ООН: Да не приемаме тероризма и екстремизма за „новото нормално”
23 Септември 2016
В изказването си президентът Плевнелиев призова за подкрепа за българската кандидатура за поста генерален секратар на ООН
В изказване пред Общото събрание на ООН президентът Росен Плевнелиев заяви, че „не можем и не трябва да приемаме тероризма и екстремизма за „новото нормално”. Държавният глава призова международната общност за колективни глобални усилия за управление на миграционните и бежанските потоци:

Миграцията следва да се управлява чрез колективни, глобални усилия и по отговорен начин. Трябва да обърнем специално внимание на защитата на човешките права на мигрантите и бежанците, особено на най-уязвимите - жените, децата и хората с увреждания. В същото време, всички мигранти са длъжни да спазват законите на страната, в която пребивават. България приветства поставянето на фокуса върху глобалното споделяне на отговорността.

В изказването си президентът Плевнелиев призова за подкрепа за българската кандидатура за поста генерален секратар на ООН:

След осем мъже генерални секретари е дошло времето способна и уважавана дама от Източна Европа да оглави Организацията на обединените нации. България има много силен кандидат, истински лидер, с богат опит в международните отношения и с отлични умения за управление. Кандидат, който заслужава доверие и подкрепа, посочи държавният глава Росен Плевнелиев.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.