Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Инцидент в „Арсенал" Казанлък - работник в болница
21 Септември 2016
52-годишен работник е получил тежки наранявания на дясната ръка
Поредна трудова злополука е станала във военните заводи „Арсенал" в Казанлък, съобщава БНР.  При демонтаж  на противотанкова граната се е получило възпламеняване на около 50 грама барут, в резултат на което, 52-годишен работник е получил тежки наранявания на дясната ръка.  Инцидентът е станала около 13 ч. в цех 130 на завод 3 на оръжейното предприятие.  Пострадалият е приет в болница за лечение.  Той е с фрактура на три пръста на дясната ръка, единият от които е ампутиран. Други ранени от цеха няма. 

За "Хоризонт" изпълнителиният директор на "Арсенал" инженер Николай Ибушев заяви, че пострадалият не е работил с предписаните и осигурени по технологията дървени инструменти, а е използвал железни. Комисия назначена от директора ще разследва трудовата злополука. Образувано е и досъдебно производство за причинена средна телесна повреда при изпълнение на дейност, представляваща източник на повишена опасност.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.