Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Стефан Данаилов оглави щаба на ген. Румен Радев
30 Август 2016
Генерал Радев ще бъде издигнат и регистриран от широк инициативен комитет
Инициативен комитет, начело със Стефан Данаилов, ще издигне кандидатурата на генерал Румен Радев за президент, реши Националният съвет на БСП.

Водени са предварителни разговори за това кои формации  и организации ще бъдат поканени. Стефан Данаилов посочи личният си мотив да оглави комитета: Първо, аз страшно харесвам генерал Радев и съм негов голям фен. Аз много обичам мъже, защото все по-рядко се срещат в пространството, а той е именно такъв. Един истински мъж, когато каже "да", това е "да", а не "де", ни "да", ни "не".

Стефан Данаилов е единственият заместник-председател на БСП, което е знаково, тъй като БСП продължава да стои зад кандидатурата на генерал Радев, въпреки че той ще бъде издигнат и регистриран от широк инициативен комитет. Стефан Данаилов поясни, че има идея кой ще покани да участва в този инициативен комитет, но отказа да спомене имена на този етап, но уточни, че ще покани Корнелия Нинова като председател на БСП. Тя от своя страна обясни, че през септември ще е ясно името на вицепрезидента на БСП. Това ще обсъди със самият генерал Радев, не стана ясно дали ще е партийна кандидатура, или ще се търси човек от гражданска квота.

Нинова уточни още, че до края на днешния ден в деловодството на Народното събрание ще бъде внесено искането премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан от депутатите за водените от него разговори в Турция с премиера Бинали Йълдъръм и по-късно с германския канцлер Ангела Меркел. 

Ген. Румен Радев коментира, че приветства диалога с Турция, но каза, че има твърде много неизвестни около това какви ангажименти е поемала страната ни в тези разговори.

Ако някой си въобразява, че ще се реши проблема с бежанците, ако не се води диалог, той е далеч от истината. Въпросът, обаче, е под каква форма се води този диалог. Лично за мен остава неясен въпросът, това че турският министър-председател каза, че ще паднат някои товари от гърба на България, аз не знам какво означава това, не знам какви договорености се постигнаха за гарантиране на националната сигурност на България. И трябва да е ясно също така, когато вземем отношение по визовия въпрос, каква е политиката на Европа, тя съвпада ли напълно с нашата, какво ще причини това безвизово пътуване, нека наистина да изслушаме премиера и тогава да тълкуваме повече.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.