Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Борисов: Не виждам в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантската криза
24 Август 2016
Върнали сме в Турция над 26 хиляди нелегални мигранти
Липсата на перспектива за решаване на мигрантската криза в ЕС ни кара да търсим партньорство с Турция. Това е заявил премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание, става ясно от публикуваната стенограма. Той е уточнил, че на практика сме върнали в Турция над 26 хиляди нелегални мигранти.

Не виждам в Европа перспектива за решаване на проблема с мигрантската криза. Виждам държава след държава да се спасява поединично и всеки намира някакъв член в Договора на ЕС, който му дава това право, тъй като вече и големите държави в Европа се задъхват, казва още премиерът. 

Той посочва, че бежанските центрове у нас вече са пълни и трябва да се мисли за финансирането на нови, при евентуално нарастване на миграционния поток.

В тази ситуация България трябва да се опита да поддържа максимално прагматични и добронамерени отношения със съседите, казва още министър-председателят. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.