Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Почина Димитър Цонев
23 Август 2016
Лекарите във ВМА се бориха за живота му близо 10 дни, след като той получи инсулт
Журналистът Димитър Цонев е починал, потвърдиха за "Хоризонт" от БНТ. Лекарите във ВМА се бориха за живота му близо 10 дни, след като той получи инсулт.

Димитър Цонев си отиде от този свят точно седмица преди да навърши 57 години. Журналистът беше приет във ВМА на 14 август, след като през деня се е почувствал зле. Лекарите поставят диагноза инсулт вследствие на спукани аневризми в мозъка. Димитър Цонев премина безкръвна мозъчна операция, но на осмия ден от престоя си във ВМА началникът на Академията генерал Николай Петров съобщи в ефира на БНТ, че поддържат органите му чрез апарати, че има тежко белодробно усложнение и че е засегната тежко централната нервна система. 

Димитър Цонев е роден на 30 август 1959 г. в София. Син е на големия актьор Коста Цонев, а майка му е известната телевизионна говорителка Анахид Тачева. Журналистическата си кариера Димитър Цонев започва през 1986 г., а до 2002 г. е водещ на новините по БНТ. На 1 октомври същата година става говорител на кабинета на Симеон Сакскобурготски. Последно водеше предаването "Още от деня" всяка вечер по БНТ.
Пред камерата на БНТ Цонев си спомня за началото:
В "По света и у нас" попаднах случайно. Ако не се бяха разделили Канал 1 и на Ефир 2 може би никога нямаше да водя "По света и у нас". Но когато Асен Агов стана директор на телевизията, той реши да подсили Ефир 2 , да направи един нов канал на БНТ, който така да бъде конкурентоспособен на Канал 1. И изведнъж се оказа, че "По света и у нас" останаха с 3-4 човека, включително и аз, и така започнахме.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.