Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Главният архитект на Стара Загора хвърли оставка
16 Август 2016
Това стана, след като групата "Запазете Бедечка" разпространи информацията, че съпругата на главния архитект е един от проектантите на сгради в парка
Главният архитект на община Стара Загора Иван Кирчев подаде оставка. Това стана, след като от групата "Запазете Бедечка" разпространиха информацията, че съпругата на главния архитект е един от проектантите на сгради в парка. Оставката е подадена по настояване на старозагорския кмет Живко Тодоров. 

Тодоров потвърди пред "Хоризонт", че информацията за съпругата на архитект Кирчев е вярна: 

Това, дори да е законно, от морална гледна точка не е издържано, след като на общината целта й е да запази в максимална степен зелените площи, обоснова поисканата оставка кмета на града. 

От групата "Запазете Бедечка" твърдят, че на юриста Александър Коджебашев, нает от Общината да намери решение за запазване на парка, е отказан достъп до важни документи и питат дали става дума за саботаж на дейността му. Кметът отхвърли обвиненията: 

Преди малко разговарях с адвоката, с който работим. Има някои документи, които не ги е получил все още, но това не означава, че те са отказани. 

Разминаване между сдружението и градоначалника на Стара Загора има и по отношение на издадените разрешителни за строеж в парка. Според природозащитниците те са вече 15, а по твърденията на кмета са само пет. 


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.