Факти, Анализи, Коментари
   23 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Специализирана операция по българо-турската граница
14 Август 2016
Причината е двойно нарасналият миграционен натиск от началото на август
От днес започва Специализирана полицейска операция по българо-турската граница. Причината е двойно нарасналият миграционен натиск от началото на август, заяви в Бургас главният секретар на МВР Георги Костов. Той уточни, че само през последните 24 часа на турска територия са върнати 11 групи с общо 220 мигранти, преминали незаконно границата ни край Малко Търново и Резово. 

Специализирана полицейска операция за противодействие на миграцията и каналджийството започва по българо-турската граница, каза главен комисар Георги Костов: Докато през месец юли отчитахме традиционни нива на опити за незаконно преминаване на българо-турската ни граница, като тези нива много рядко преминаваха сто човека за денонощие, от началото на месец август тази цифра се покачва и вече сме на нива над 200 такива опита. Бургаска област в момента се явява като критична зона по отношение на миграционния натиск. 

По линия на ФРОНТЕКС в страната ни се очаква да бъдат командировани 200 души, каза директорът на "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов.

От началото на месеца, за две седмици, имаме 1858 опита да бъде премината българо-турската граница, което сравнено с юли е почти двойно увеличение, а от началото на годината имаме 29 хиляди, близо 30 хиляди опита да бъде премината българо-турската граница. Така, че натискът е сериозен.

За противодействие на миграцията ще бъдат изградени допълнително контролно-пропускателни пунктове на територията на Бургаска област, заяви директорът на Главната дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски.
От днес допълнително командироваме над 150 служители на дирекция "Жандармерия" от различните управления от цялата страна за подпомагане дейността на колегите от Гранична полиция. 

1350 са нелегално преминалите границата ни бежанци, настанени в центровете по миграция през последните две седмици. От началото на месеца се наблюдава и активизиране на граничните служби от турска страна, които съдействат на българските си колеги, каза още Георги Костов.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.