Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
 У нас    Пловдив    Бизнес    Туризъм   
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Разкриха нова схема за източване на Здравната каса
21 Юли 2016
Полицаи са претърсили кабинетите в ДКЦ-1 в Плевен, което общината преди години продаде и вече е частна собственост

В Плевен беше разкрита схема за източване на Националната здравна каса. Нанесени са щети на държавата за близо половин милион лева,  съобщиха от  полицията.

Полицаи са претърсили кабинетите в ДКЦ-1, което общината преди години продаде и вече е частна собственост. Ето какво поясни говорителят на МВР Марияна Цветкова:

Иззети са амбулаторни листи, печат и лични данни на пациенти, отчети и описи към тях, медицински направления и отчетни книги.

Извършени са претърсвания на две служебни лица, от които са иззети лаптопи и таблети. Полицията проверява дейността на ДКЦ-1 в Плевен за времето от първи октомври  2014 година до 30 юни 2015 година:

Злоупотребите са чрез създаване и използване на неистински или преправени документи, като са използвани лични данни на пациенти без тяхно знание, като опция. Предполагаемите щети за бюджета са за около 500 хиляди лева. Процесуално-следствените действия са проведени в хода на досъдебно производство и под ръководството на районен прокурор,обясни Цветкова.


последни в У нас:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.